Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΟΝΙΟ:Μιά βόλτα στη Κέρκυρα...


Η Κέρκυρα είναι η πρωτεύουσα του Νησιού και η πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ιόνιου. Είναι κτισμένη στην ανατολική παραλία νησιού πάνω σε μία χερσόνησο, που διαιρεί την πόλη σε δύο τμήματα. Η Κέρκυρα έχει πληθυσμό 31.359 κατοίκους Το νέο τμήμα της πόλης χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες πλατείες της τις μεγάλες λεωφόρους και τα σύγχρονα κτίρια. Το παλιό τμήμα Κέρκυρας είναι από τα πιο γραφικά μέρη στην Ελλάδα με τα χαρακτηριστικά παλιά καλντερίμια τα γνωστά σε όλους και χιλιοτραγουδισμένα, Καντούνια της Κέρκυρας. Αυτή είναι η παραδοσιακή Κέρκυρα με το εντελώς ξεχωριστό στύλ της μεσαιωνικής πολιτείας. Το επόμενο χαρακτηριστικό της Κέρκυρας είναι ο έντονος τουρισμός. Η Κέρκυρα είναι πανέμορφη με καταπράσινο τοπίο, υπέροχες παραλίες, φιλόξενους κατοίκους και αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για κάθε είδους διάκοπες. Το νησί από μορφολογική άποψη είναι ημιορεινό και αυτό συντελεί στη δημιουργία φυσικών κόλπων που με τη σειρά τους δημιουργούν υπέροχες παραλίες. Σχεδόν όλη η Κέρκυρα καλύπτεπται από υψώματα που τα σημαντικότερα είναι ο Παντοκράτορας, το Στραβοσκιάδι και η Τσούκα.
Στην πόλη της Κέρκυρας συναντάμε δύο χαρακτηριστικά βενετικά φρούρια και πολλές παλιές εκκλησίες, σημαντικά μνημεία αρχιτεκτονικής. Εκτός όμως από τα ενετικά μνημεία. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που στολίζουν την πόλη, όπως η Σπηνιάδα μια πανέμορφη πλατεία από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της Κέρκυρας, η εκκλησία του πολιούχου Άγιου Σπυρίδωνα, οι τάφοι του Καποδίστρια και του αγωνιστή της επανάστασης Φώτου Τζαβέλα, το σημείο όπου υπήρχε ο τάφος του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και το ανάκτορο Αχίλλειο, που έχει πάρει το όνομα του από το άγαλμα του θνήσκοντα Αχιλλέα που βρίσκεται στο κήπο του.

Το Αχίλλειο χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς σαν θερινή κατοικία πολλών διεθνών προσωπικοτήτων. Στην πόλη της Κέρκυρας συναντάμε τον πρώτο τάφο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού που έζησε τα τελευταία του χρόνια στο νησί. Τα οστά του μεταφέρθηκαν το 1865, υπάρχει όμως στην Κέρκυρα επίγραμμα αφιερωμένο στον ποιητή στο σημείο του πρώτου τάφου του. Διατηρείται επίσης στα Μουράγια, σε αρκετά καλή κατάσταση, το σπίτι όπου πέρασε τις τελευταίες στιγμές του. Άλλα αξιοθέατα είναι το πρώην βασιλικό θερινό ανάκτορο "Μον Ρεπό", το Αρχαιολογικό και Σινοϊαπωνικό μουσείο της πόλης, η Δημόσια Βιβλιοθήκη και το Δημαρχείο της Κέρκυρας.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ...
Η Κέρκυρα διαθέτει πολλές παραλίες. Χώρια από το ότι είναι μεγάλο νησί, η φυσική διαμόρφωση των ακτών της της έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στο Ιόνιο. Παραλίες σε πολύ αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές. Πανέμορφες παραλίες ακόμη και δίπλα στην πόλη της Κέρκυρας. Παραλίες με χρυσή άμμο ή παραλίες με βότσαλο. Παραλίες όπου μπορείτε να απομονωθείτε και να ξεχαστείτε στο καλοκαιρινό σας όνειρο. Στην Κέρκυρα το μόνο βέβαιο είναι ότι αργά η γρήγορα θα βρείτε την παραλία που σας ταιριάζει.
Οι κυριότερες παραλίες:
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΚΑΣΣΙΟΠΗ,ΚΟΜΜΕΝΟ,ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ,ΚΟΝΤΟΚΑΛΗ,ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ,ΜΕΣΣΟΓΙ.ΜΠΑΡΜΠΑΤΙ,ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ,ΑΓΝΗ,ΑΡΙΛΛΑΣ,ΜΥΡΤΙΩΤΙΣΣΑ,ΜΩΛΟΣ,ΑΡΑΧΑΒΗ,ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ,,ΝΗΣΑΚΙ,ΓΛΥΦΑΔΑ,ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ,ΓΟΥΒΙΑ,ΠΑΡΑΜΟΝΑΣ,ΔΑΣΙΑ,ΠΕΛΕΚΑΣ,ΕΡΜΟΝΕΣ,ΠΑΡΟΥΛΑΔΕΣ,ΚΑΒΟΣ,ΡΟΔΑ,ΚΑΛΑΜΙ,ΣΙΔΑΡΙ,ΚΑΜΙΝΑΚΙ,ΥΨΟΣ.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΙΔΑΡΙ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΝΗ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΙΛΛΑ





ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ…

Μυρτιώτισσα, Δυτική Κέρκυρα
Εκπληκτική αμμώδης παραλία γυμνιστών με απότομες πλαγιές που προσφέρουν απομόνωση.Διαθέτει προβλήτες, εγκαταστάσεις υδάτινων σπορ και ενοικίασης σκαφών, ενώ εκεί θα βρείτε λίγες ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.Η συγκεκριμένη παραλία χαρακτηρίστηκε από τον Βρετανό συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ ως ¨η πιο όμορφη παραλία του κόσμου¨.Περιστοιχίζεται από επιβλητικούς πέτρινους σχηματισμούς ,καλλυμένους με δέντρα.Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού και προσελκύει πολλους επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.Η παραλία χρωστάει το ονομά της από την Ι.Μ.Μυρτιώτισσας που βρίσκεται ακριβώς από πάνω.

Οδηγίες πως να φτάσετε στην Μυρτιωτισα:
a. Πάρτε το υπεραστικό λεωφορείο απο τον κεντρικό σταθμό (κοντά στο νέο λιμάνι) και κατεβείτε στην στάση της Μυρτιώτισσας, εκεί θα δείτε μια πινακίδα που δείχνει τον δρόμο, ακολουθείστε την κατεύθυνση της πινακίδας για λιγότερο απο 1χλμ. και...φτάσατε!!! (Να θυμάστε, καθημερινά το τελευταίο λεωφορείο για την Κέρκυρα περνάει στις 20:30).

β. Εάν έχετε αυτοκίνητο προτιμήστε να το αφήσετε στο χώρο του parking στα μισά περίπου της διαδρομής, θα είναι ασφαλές και ούτως η άλλως δύσκολα θα βρείτε να παρκάρετε κοντά στην παραλία. Μετά το parking ο χωματόδρομος γίνεται ιδιαίτερα δύσκολος για αυτοκίνητα. Με μοτοσικλέτα μπορείτε (με κάποια προσπάθεια) να φτάσετε μέχρι την παραλία.