Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Βριτόμαρτις και Φυλακή...οι ΄΄επίσημες΄΄ παραλίες γυμνιστών στη Κρήτη..

Οι ΄΄επίσημες΄΄ παραλίες γυμνιστών στη Κρήτη είναι δύο και ακούν στο όνομα Βριτόμαρτυς και Φυλακή αντίστοιχα.
Η παραλία Βριτόμαρτις πήρε το όνομά της απο την ομώνυμη Μινωική θεά και βρίσκεται 1.5 χιλιόμετρο ανατολικά της Χώρας των Σφακίων και 75 χιλ.απο τα Χανιά.Η παραλία βρίσκεται κοντά στο μοναδικό ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυμνιστές στην Κρήτη, που ονομάζεται επίσης Βριτόμαρτις.Η παραλία της Βριτόμαρτις είναι μια συμπαθητική παραλία με βότσαλα και ανοικτή στους νότιους ανέμους. Είναι τελείως απομονωμένη, παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από τα κοντινά Σφακιά είναι εύκολη. Στην παραλία δεν υπάρχουν υπηρεσίες διαμονής, θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες ή εστιατόρια.











ΠΑΡΑΛΙΑ ¨ΦΥΛΑΚΗ¨...Η αποθέωση της ελευθερίας!


Η παραλία της Φυλακής βρίσκεται 3km ανατολικά της Χώρας Σφακίων και 75km νοτιοανατολικά των Χανίων. Βρίσκεται πολύ κοντά στο μοναδικό ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυμνιστές στην Κρήτη, που λέγεται "Βριτόμαρτις".

Η παραλία έχει βότσαλο και κατά τόπους βράχια και δεν είναι ανοιχτή στους ανέμους. Είναι εντελώς απομονωμένη, παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση με αυτοκίνητο ή περπάτημα από τη κοντινή Χώρα Σφακίων είναι εύκολη.

Στη παραλία δεν υπάρχουν καταλύμματα και εστιατόρια, αλλά υπάρχουν ξαπλώστρες. Επίσης, λόγω της γειτνίασης της με το ξενοδοχείο Βριτομάρτυς αλλά και της απομονωμένης θέσης της, η Φυλακή, καθώς και η γειτονική παραλία Βριτόμαρτις, προτιμούνται από γυμνιστές. Ουσιαστικά αποτελούν τις μόνες "επίσημες" παραλίες γυμνιστών στην Κρήτη.

Πιο μακρυά βρίσκεται μια ταβέρνα σχεδόν αποκλειστικά για γυμνιστές, ενώ οι επισκέπτες περπατάνε όλο το δρόμο μέχρι το χώρο στάθμευσης, πριν ντυθούν. Πόσο περισσότερο φιλική στους γυμνιστές μπορεί να είναι η Φυλακή;